EDINO PRAVILO ZA USPEH V ŽIVLJENJU

Dobrodošel na tej spletni strani, na tem blogu!

Ko bi vedel, koliko časa sem delal na njej …

Napisal sem tekst, bil z njim zadovoljen, naslednji dan pa je že bilo videti, kot da je besedilo pisal nekdo drug, kot da to nisem jaz in moral sem ga zavreči. To se mi je ponovilo tolikokrat, da sploh nisem vedel, ali bom stran kdaj dokončal. Čeprav se tega nisem zavedal, pa se je na ta način odvijal čudovit proces odkrivanja, kdo v resnici sem, kaj si v resnici želim početi in kako želim delovati v svetu. Odkrival sem lastno identiteto.

V današnji dobi smo na vsakem koraku bombardirani z raznimi nasveti…

kako nekaj narediti, da bomo dosegli želeno (5 pravil za uspeh, 3 koraki do sreče …). Zaradi vsega tega hrupa je izredno težko slišati sebe in svoje vodstvo, ki nam edino zares omogoča, da živimo življenje, ki si ga želimo.

V šoli smo bili naučeni, da s fizikalno, kemijsko ali kakšno drugo formulo lahko popišemo delovanje sveta.

Formule nam res da omogoči, da ob istih vhodnih podatkih vedno pridemo do enakega izhodnega podatka, a to je zgolj navidezna kontrola nad življenjem. A posledica te ideje je strašna! Neprestano iščemo in hlepimo po formulah, ki bi nas pripeljale do želenih rezultatov in se, kot pijanec plota držimo takšnih in drugačnih pravil, korakov. Resnica (moja resnica) pa je, da so se v šoli motili, da se velik del javno dostopne znanosti moti, ko govori, da procese v svetu lahko preprosto popišemo s formulami. To verjamem zato, ker nobena formula ne upošteva vpliva naše zavesti, katere vpliv danes dokazuje tudi kvantna fizika. 

Eksperiment, ki je privedel do odkritja, da zavest vpliva na materijo se imenuje Double-slit experiment.

Pri tem eksperimentu so raziskovalci presenetljivo ugotovili, da je rezultat poizkusa odvisen od tega, ali kdo opazuje potek eksperimenta, ali zgolj pogleda njegov rezultat. Ta fenomen se imenuje učinek opazovalca in kaže, da s svojo zavestjo, s svojim pričakovanjem, lahko vplivamo na rezultat eksperimenta oz. na dogodke v svojem življenju. Z drugimi besedami, če v sebi nosiš prepričanja, da bo nekaj delovalo, potem bo. To pomeni tudi, da od nasveta, še tako uspešnega človeka, ne bo koristi, če vanj resnično ne verjameš. Seveda obstajajo tudi univerzalni zakoni, ki se jih ne da zaobiti z nobenim prepričanjem, a to je tema za kdaj drugič.

Z vsakim pisanjem tekstov sem postopoma, plast za plastjo odstranjeval neresnico in počasi prišel do svoje resnice, ki se glasi:

 »Živi v tem trenutku in uživaj v tem kar počneš. «

Se sliši preveč preprosto, da bi vas to lahko pripeljalo do uspeha v življenju? Poiščite svojo resnico! To naredite tako, da prisluhnete svojemu notranjemu vodstvu, srčni inteligenci, intuiciji, vodnikom, višjemu jazu … 😉

 

Če vas zanima, kako si lahko ustvarite drugačne resničnosti, si lahko o tem preberete TUKAJ.

 

Do naslednjič …

Uroš