Živijo, moje ime je Uroš Brezavšček in zaradi težav z zdravjem, na življenje gledam drugače kot večina.

Rodil sem se s težko obliko hemofilije, ki je motnje strjevanja krvi, zaradi katere prihaja že ob manjših poškodbah oz. kdaj celo spontano do notranjih krvavitev. Na srečo imamo v Sloveniji na voljo zdravljenje, s katerim se takšne krvavitve zaustavljajo, kar mi omogoča dokaj normalno življenje. Med odraščanjem sem doživel mnogo bolečih krvavitev v mišice in sklepe in zaradi njih velik del otroštva preživel v bolnišnici. Ta izkušnja me je spodbudila, da sem se že zelo zgodaj začel spraševati o namenu življenja.

Odkar pomenim sem verjel, da si bom lahko nekoč pomagal.

To idejo so mi v otroštvu sicer hitro zatrli, a se je v meni ponovno prebudilo v najstniških letih ob branju knjig o Harry-ju Potter-ju. Branje teh knjig me je spodbudilo, da sem se začel spraševati, kaj vse je mogoče? Do mojega 14 leta so mnoge krvavitve v sklepe že pustile posledice v obliki kronične bolečine in težav z gibanjem. Ker mi medicina ni znala več pomagati, mi ni preostalo drugega, kot da sam najdem način, da se rešim trpljenja. Rešitve sem začel iskati v knjigah in celo našel znanstvene raziskave, ki so pokazale, da je s pomočjo placebo učinka, možno pozdraviti karkoli. Ampak eno je teorija, drugo pa praksa in moralo je preteči še 10 let, preden sem si uspel pomagal.

Prve dokaze, da je mogoče čisto vse, sem dobil pri 21 letih.

Takrat sem se udeleži nekega energijskega zdravljenja, po katerem je kronična bolečina za tri mesece popolnoma izginila. Bolečina se je žal vrnila nazaj po tem, ko sem na lastni koži spoznal moč misli. Zaradi strtega srca sem bil tako močno prizadet, da sem začel spontano krvaveti. S tema izkušnjama je prišlo tudi zavedanje, da nisem žrtev svoje bolezni in da če medicina nečesa ne priznava, to še ne pomeni, da nekaj ne obstaja oz. da nekaj ni mogoče.

Motivacija za delo na sebi je bila bolečina.

Ko sem po enem zelo bolečem dnevu sklenil, da tako ne morem živeti več, sem naletel na zanimivo knjigo o starodavni skrivnosti rože življenja. Zaradi nje sem čez nekaj let obiskal delavnico o moči človeškega srca, kjer sem med drugim izvedel tudi o presno-veganski prehrani. To me je pritegnilo do te mere, da sem poskusil s takšnim prehranjevanjem in bil deležen velikega presenečenja. Že po dobrem tednu prehranjevanja s surovim sadjem in zelenjavo so vse bolečine izginile, lahko sem hodil brez težav in celo ponovno tekel. To mi je omogočilo, da sem si čez nekaj mesecev uresničil dolgoletne sanje in se pri 24 letih, brez nikakršnih težav, povzpel na Krn (2244 m). Več o tej zgodbi pa v spodnjem videu:

Čeprav sem doživel pravi mali čudež, sem bil še vedno nesrečen, saj je bilo moje življenje en velik kompromis.

Univerzitetna izobrazba strojnega inženirja je bila kompromis otroških sanj, da bi bil pilot helikopterja. Službo inženirja v avtomobilski industriji sem sprejel, ker je bila blizu doma, čeprav sem sanjaril o delu v letalski industriji. Ker sem bil osamljen in sem si želel, da bi me ljudje sprejeli, sem jim ugajal in zanemarjal svoje želje ter tajil svoja prepričanja. Zaradi kompromisov nisem živel življenja, kot bi si ga želel in vse bolj in bolj postajal nezadovoljen. Pojavili so se občutki tesnobe, nemoči in obupa.

Glasnejše opozorilo, da nekaj ni v redu, je prišlo v obliki pešanja zdravja.

Ker nisem vedel, kako bi si lahko pomagal, nisem naredil ničesar. Zaradi tega je bilo zgolj vprašanje časa, kdaj bom doživel še kaj resnejšega, kot so bile težave s slabokrvnostjo. In tako je prišlo do dveh nesreč, zaradi katerih sem bil nekaj mesecev na bolniški odsotnosti. Takrat sem si priznal, da kljub vsemu, kar mi je uspelo v življenju doseči, nisem srečen. Želel sem si svobode, da bi imel neki življenjski namen in bil izpolnjen. To spoznanje me je pretreslo, in ker sem imel nekaj prihrankov, sem zbral pogum, in ne da bi vedel, kaj bom sploh počel, dal odpoved. Isti dan, kot sem šefu povedal svojo odločitev, mi je na pot prišlo izobraževanje za HeartMath coach-a/mentorja, in ker sem vedno užival v delu z ljudmi, sem se odločil, da poskusim v tej smeri.

Verjel sem, da si bom čez noč ustvaril novo življenje, doživel pa nočno moro.

Ko sem nehal hoditi v službo, se mi je zdravje takoj izboljšalo in končno sem začutil občutek svobode, ki sem ga tako dolgo sanjal. A veselje ni trajalo prav dolgo, ker se je kmalu pojavil problem. V poslu nič, kar sem poskušal, ni delovalo! To obdobje životarjenja je trajalo več kot dve leti, nakar sem si le priznal, da na silo in brez podpore ne bom zmogel. Našel sem si pomoč coach-ev, ki so mi v tistem trenutku dali točno to, kar sem potreboval. Osebnostno sem precej zrastel, finančne težave pa še nekaj časa ostale del mojega življenja. Takrat sem začel tudi redno meditirati in iskati svojo resnico.

Na pot mi je prišla informacija o zakonu privlačnosti.

Čeprav sem se z idejo, da si svojo resničnost ustvarjam sam, srečal že kot najstnik, sem bil zanjo zrel šele, ko sem se začel bližati tridesetemu letu. Takrat sem skoraj eno leto študiral in med seboj primerjal vse, kar sem našel na to temo, od epigenetika, placebo učinek, moč namere, zakon privlačnosti do kvantne fizike. V vsem sem našel skupno točko, ki je moč misli. Vse, kar sem se naučil, sem poskušal prenesti v svoje življenje in dejansko mi je uspelo, da sem se začel ne glede na mojo ne preveč rožnato situacijo, počutiti veliko boljše. Za to, da bi si pa uspel ustvariti stabilen dohodek, pa mi je žal zmanjkalo časa, ker so prihranki pošli.

Ostal sem brez denarja in moral sem nazaj v službo.

Takrat sem to videl kot enega izmed največjih osebnih porazov, v resnici pa je bila to ena izjemno pomembna izkušnja. Ko sem sedel v pisarni nove službe, sem ugotovil, da si tega v resnici sploh ne želim, da sem prerastel kariero inženirja strojništva. In potem se je zgodilo zame nekaj nepredstavljivega, v enem tednu sem dobil odpoved. Še ena izjemno boleča izkušnja, ki je dodobra načela mojo samozavest, a mi tudi pokazala, kako močan je moj um. To sem seveda spoznal šele, ko sem se pomiril in ugotovil, da se mi je zgodilo točno to, kar sem si na neki način želel! Moje misli so povzročile, da sem prenehal početi, to, česar si nisem želel.

Dokaz, da si svojo resničnost res ustvarjam s svojimi mislimi, je spremenil vse.

Še bolj zavzeto sem se začel ukvarjati s svojimi prepričanji in mislimi ter z zadovoljstvom opazil, da mi v življenje prihaja vedno več stvari, ki sem si jih želel. Bolj, ko sem se sprostil in zabaval, hitreje so prihajale stvari, o katerih sem sanjal. Postal sem GOVORNIK, ob popoldnevih sem začel učiti otroke, kako se povezovati s srcem in izničiti stres ter bil plačan za to, da se z njimi igram, spoznal sem žensko svojih sanj, o moji poti se je posnel video …

V življenju je mogoče čisto vse!

Na tej poti spoznavam, da je namen življenja samo en. To je Radost. Radost je tudi ključna v procesu ustvarjanja drugačne resničnosti, saj brez nje, ne moremo ustvariti življenja, ki si ga želimo. In ko danes pogledam na pot, ki sem jo prehodil zadnjih nekaj let, vidim, da je bil razlog, zakaj nisem mogel ustvariti novega življenja v tem, da sem želel izsiliti stvari, ki na podlagi prepričanj, ki sem jih imel, niso bile mogoče. To je nekako tako, kot če bi želel na temeljih svoje stare hiše postaviti novo, večjo hišo. To ni mogoče, hiša bi se podrla. Celotna izkušnja je bila zelo boleča šola, a me je naučil zaupati in zavestno ustvarjati svojo resničnost. Z vsem tem znanjem in izkušnjami danes, kot coach pomagam posameznikom in skupinam, ki si želijo ustvariti drugačno resničnost.