Živijo, moje ime je Uroš Brezavšček in zaradi težav z zdravjem sem se začel spraševati, kaj je namen življenja.

Rodil sem se s težko obliko hemofilije, ki je motnje strjevanja krvi, zaradi katere prihaja že ob manjših poškodbah oz. kdaj celo spontano do notranjih krvavitev. Na srečo imamo v Sloveniji na voljo zdravljenje, s katerim lahko uspešno zaustavljam takšne krvavitve in živim dokaj normalno življenje. Med odraščanjem sem doživel mnogo bolečih krvavitev v mišice in sklepe in zaradi njih velik del otroštva preživel v bolnišnici. Ta izkušnja me je spodbudila, da sem se že zelo zgodaj začel spraševati o namenu življenja.

Odkar pomenim sem verjel, da si bom lahko nekoč pomagal.

To idejo so mi v otroštvu sicer hitro zatrli, a se je v meni ponovno prebudilo v najstniških letih ob branju knjig o Harry-ju Potter-ju. Branje teh knjig me je spodbudilo, da sem se začel spraševati, kaj vse je mogoče? Do mojega 14 leta so mnoge krvavitve v sklepe že pustile posledice v obliki kronične bolečine in težav s hojo. Medicina na tej točki ni imela rešitve, zato sem stvari vzel v svoje roke. Rešitve, da bi vsaj malo omilil bolečino, sem začel iskati v knjigah in naletel na znanstvene raziskave, ki so pokazale, da je s pomočjo placebo učinka, možno pozdraviti karkoli. Ampak eno je teorija, drugo pa praksa …

Prve dokaze, da je mogoče čisto vse, sem dobil pri 21 letih.

Takrat sem se udeleži nekega energijskega zdravljenja, po katerem je kronična bolečina za tri mesece popolnoma izginila. Bolečina se je žal vrnila nazaj po tem, ko sem na lastni koži spoznal moč misli. Zaradi strtega srca sem bil tako močno prizadet, da sem začel spontano krvaveti. S tema izkušnjama je prišlo tudi zavedanje, da nisem žrtev svoje bolezni in da, če medicina nečesa ne priznava, to še ne pomeni, da nekaj ne obstaja oz. da nekaj ni mogoče.

Motivacija za delo na sebi je bila bolečina.

Ko sem po enem zelo bolečem dnevu sklenil, da tako ne morem živeti več, sem naletel na zanimivo knjigo o starodavni skrivnosti rože življenja. Zaradi nje sem čez nekaj let obiskal delavnico o moči človeškega srca, kjer sem med drugim izvedel tudi o presno-veganski prehrani. To me je pritegnilo do te mere, da sem poskusil s takšnim prehranjevanjem in bil deležen velikega presenečenja. Že po dobrem tednu prehranjevanja s surovim sadjem in zelenjavo so vse bolečine izginile. Ponovno sem lahko hodil brez težav in celo tekel! To mi je omogočilo, da sem si čez nekaj mesecev uresničil dolgoletne sanje in se pri 24 letih, brez nikakršnih težav, povzpel na Krn (2244 m). Več o tej zgodbi pa v spodnjem videu:

Čeprav sem doživel pravi mali čudež, sem bil še vedno nesrečen, saj je bilo moje življenje en velik kompromis.

Univerzitetna izobrazba strojnega inženirja je bila kompromis otroških sanj, da bi bil pilot helikopterja. Službo inženirja v avtomobilski industriji sem sprejel, ker je bila blizu doma, čeprav sem sanjaril o delu v letalski industriji… ti in drugi kompromisi so pomeni, da nisem živel življenja, kot bi si ga želel in začeli so se pojavljati občutki tesnobe, nemoči in obupa.

Glasnejše opozorilo, da nekaj ni v redu, je prišlo v obliki pešanja zdravja.

Ker nisem vedel, kako bi si lahko pomagal, nisem naredil ničesar. Zaradi tega je bilo zgolj vprašanje časa, kdaj bom doživel kakšno resnejše opozorilo – takrat se seveda tega nisem zavedal. In tako je prišlo do dveh nesreč, zaradi katerih sem bil nekaj mesecev na bolniški odsotnosti. Takrat sem si končno priznal, da nisem srečen. Želel sem si svobode in imeti nek namen v življenju, ne pa samo hoditi v službo, zato da bi enkrat na mesec prejel plačo. Ker sem imel nekaj prihrankov, sem končno zbral pogum, in ne da bi vedel, kaj bom sploh počel, dal odpoved. Isti dan, kot sem šefu povedal svojo odločitev, mi je na pot prišlo izobraževanje za HeartMath coach-a/mentorja, in ker sem vedno užival v delu z ljudmi, sem se odločil, da grem v to smer.

Verjel sem, da si bom čez noč ustvaril novo življenje, a stvari niso šle po načrtih.

Ko sem nehal hoditi v službo, se mi je zdravje takoj izboljšalo in končno sem začutil občutek svobode, ki sem ga tako dolgo pogrešal. A veselje ni trajalo prav dolgo, ker se je kmalu pojavil problem. V poslu ni delovalo nič, kar sem poskušal! To obdobje životarjenja je trajalo več kot dve leti, nakar sem si le priznal, da na silo in brez podpore ne bom zmogel. Poiskal sem si pomoč coach-ev, a kljub vsemu ostajal frustriran. Več kot očitno nečesa nisem delal prav.

Na pot mi je prišla informacija o zakonu privlačnosti.

Čeprav sem se z idejo, da si svojo resničnost ustvarjam sam, srečal že kot najstnik, sem bil zanjo zrel šele, ko sem se začel bližati tridesetemu letu. Takrat sem skoraj eno leto študiral in med seboj primerjal vse, kar sem našel na to temo, od epigenetika, placebo učinek, moč namere, zakon privlačnosti do kvantne fizike. V vsem sem našel skupno točko, ki je moč misli. Vse, kar sem se naučil, sem poskušal prenesti v svoje življenje in dejansko mi je uspelo, da sem se začel, počutiti veliko boljše. Za to, da bi si pa uspel ustvariti stabilen dohodek, pa mi je žal zmanjkalo časa, ker so prihranki pošli.

Ostal sem brez denarja in moral sem poiskati službo.

Takrat sem to videl kot enega izmed največjih osebnih porazov, v resnici pa je bila to ena izjemno pomembna izkušnja. Ko sem sedel v pisarni nove službe, sem ugotovil, da si tega v resnici sploh ne želim. In potem se je zgodilo zame nekaj nepredstavljivega, v enem tednu sem dobil odpoved. To je bila še ena izjemno boleča izkušnja, ki je dodobra načela mojo samozavest, a mi obenem pokazala, kako močan je moj um.

Dokaz, da si svojo resničnost res ustvarjam s svojimi mislimi, je spremenil vse.

Še bolj zavzeto sem se začel ukvarjati s svojimi prepričanji in mislimi ter z zadovoljstvom opazil, da mi v življenje prihaja vedno več stvari, ki sem si jih želel. Bolj, ko sem se sprostil in zabaval, hitreje so prihajale stvari, o katerih sem sanjal. Postal sem GOVORNIK, ob popoldnevih sem začel učiti otroke, kako se povezovati s srcem in izničiti stres ter bil plačan za to, da se z njimi igram, o moji poti se je posnel video, postal sem soavtor Amazonove prodajne uspešnice …

V življenju je mogoče čisto vse, AMPAK …

Na tej poti spoznavam, da je mogoče čisto vse, ampak na koncu sem ugotovil, da si veliko stvari, o katerih sem sanjal, sploh ne želim. Mnoge želje sploh niso bile moje, ampak so bile podzavestno prevzete ob gledanju TV, YouTuba … V resnici si želim le dvojega, zadovoljstva in zdravja. To doživljam le takrat, ko hodim po svoji poti. Katera je moja pot pa sem ugotovil šele, ko sem študiral Human Design na BG5 Business institute. Tam sem spoznal, da imam že vse kar potrebuje za zadovoljstvo, uspeh in zdravje. Da pa to lahko to izkušan, moram brezkompromisno hoditi po svoji poti. Zato danes počnem mnogo stvari, ki na videz nimajo nobene povezave (izdelava prorotipov, inovacije, svetovanje, coaching, pisanje, govorništvo …), a v meni ustvarjajo občutek zadovoljstva.

In čeprav je znanje, kako ustvarjati drugačno resničnost izjemno pomembno, saj si lahko ustvarimo karkoli, je še pomembnejše vedeti, kdo smo, kaj si v resnici želimo in kakšna je naša unikatna pot. Če bi rad izvedel več o tvoji unikatni poti, klikni TUKAJ.