Vse, kar sem si želel, je bila svoboda in izpolnjenost.

Da bi to dosegel, sem iz obupa skočil v neznano, pustil službo in upal, da se bo vse spremenilo. Verjel sem, da si bom lahko novo življenje ustvaril preko noči, a realnost je bila precej drugačna. Pri poslu mi nič ni šlo, kot sem si želel. Pojavila se je negotovost, trpeli so odnosi in vrtel sem se v krogu. Na srečo je prijateljici uspelo pokazati, da me ideja, da bom zmogel sam, ne bo pripeljal daleč in je čas, da si poiščem podporo coach-a. Imela je še kako prav.

Danes vem, v čem je bila težava, da si takrat nisem uspel sam ustvariti drugačnega življenja.

Nisem se zavedal nečesa zelo pomembnega, in sicer, da način razmišljanja, ki je ustvaril problem, tega problema ne more rešiti. Drugače povedano, novo življenje sem si poskušal ustvariti, brez da bi najprej spremenil sebe, zato je bilo utopično pričakovati, da bi se v mojem življenju lahko karkoli spremenilo. Žal takrat tega nisem bil sposoben videti, še manj razumeti, zato sem obtičal in izgubil precej časa. Moja zgodba se je odvijala nekako takole.

Po letih dela na sebi sem verjel, da vem, kdo v resnici sem, in da je mogoče čisto vse.

A če sem iskren, mi vso to znanje ni prav nič koristilo. Moje življenje ni bilo dosti boljše od tistega, ki so ga živeli ljudje, ki se nikoli niso udeležili kakšne duhovni delavnici ali si prebrali kakšne knjige s področja duhovnosti, psihologije ali osebnostne rasti. Tako kot drugi, sem bil velikokrat nesrečen. Čutil sem tesnobo in se celo odrekel svojim sanjam ter se zadovoljil s povprečjem. Tudi na partnerskem področju mi ni šlo in spraševal sem se, zakaj ne morem spoznati partnerke, s katero bi si želel ustvariti družino.

V nekem trenutku mi je začelo pešati zdravje, potem pa sta se mi v enem letu zgodili še dve nesreči.

To me je predramilo in vedel sem, da nimam izbire, da moram nujno nekaj spremeniti. Ker se s situacijo nisem znal soočiti, sem iz nje dobesedno pobegnil. V službi sem dal odpoved, skočil v neznano in verjel, da se bom v manj kot letu dni ponovno postavil na noge. Zdravje se mi je sicer takoj popravilo, tesnobo je zamenjalo olajšanje, prišel pa je tudi tako želen občutek svobode. Vendar to ni trajalo prav dolgo. Ker nisem točno vedel, kaj si sploh želim, kaj je moje življenjsko poslanstvo, in ker mi posel ni stekel, je kmalu prišla negotovost. Spet sem bil nesrečen. Da bi izsilil želene rezultate, sem se začel še bolj truditi in dal na stran vse kar sem rad počel, a tudi to ni pomagalo.

Eno, dve, tri leta so šla hitro mimo.

Spoznal sem, da me kliče delo z ljudmi, a posla okoli tega mi ni uspelo zgraditi. Po nasvetu prijateljice sem si poiskal pomoč dveh coach-ev. Delo z njima je zelo pozitivno vplivalo na moje življenje, vendar ne na finančnem področju, kjer sem si velikih premikov najbolj želel. Sedaj vidim, da sem dobil točno to, kar sem takrat potreboval, in čeprav takrat tega nisem mogel videti, je to spremenilo potek mojega življenja. Začel sem redno meditirati in ugotovil, da klasična pot, kjer si postavimo cilj in ga potem za vsako ceno skušamo doseči, ni zame. Čutil sem, da mora obstajati druga, lažja pot, na kateri vse, kar počnem, počnem, ker si to želim, ker tako čutim in ne samo zato, ker naj bi me to enkrat pripeljalo do želenega cilja. Nenazadnje, ciljem sem sledil večji del svojega življenja in bil nesrečen.

Ugotovil sem, da moram slediti samemu sebi, če si želim ustvariti življenje, o katerem sanjam.

V roke sem spet vzel knjige, začel brati in na pot mi je ponovno prišla ideja, da si resničnost ustvarjam s pomočjo svojih misli in prepričanj. Tej ideji sem se odločil enkrat za vselej priti do dna. Prebral sem vse, kar sem na to temo našel in začel te zamisli in način razmišljanja vnašati v moj vsakdan. Kljub temu, da so vse prebrane knjige podajale isto preprosto teorijo, da se moramo znati počutiti dobro ne glede na situacijo, v kateri se znajdemo, mi v kratkem času preobrata ni uspelo narediti.

Zmanjkalo mi je denarja in moral sem si poiskati službo.

Čeprav sem na razgovoru za službo čutil navdušenje, kar je bil znak, da sem v tistem trenutku na pravem mestu, pa je le-to izpuhtelo v zrak že po prvem delovnem dnevu. Ko sem sedel v pisarni, sem ugotovil, da nisem več človek, ki si želi kruh služiti kot strojni inženir, a sem bil zaradi denarja vseeno pripravljen te občutke zatreti. Potem pa je v enem tednu sledil šok, izgubil sem službo. Če rečem, da to ni bila boleča izkušnja, se lažem, saj je bilo vse, kar sem verjel o sebi, tedaj na preizkušnji. Ko sem se pomiril in globlje pogledal v situacijo, sem videl, da niso bile vprašljive moje sposobnosti, ampak, da sem si z razmišljanjem, da si tega v resnici ne želim, to izkušnjo ustvaril sam. Bil sem na pravem mestu, da sem si lahko dokončno potrdil, da si z mislimi ustvarjam svojo resničnost in da to, kar sem prebral v knjigah, deluje.

Vi niste nobena izjema. Kar doživljate v svojem življenju, si, tako kot jaz, ustvarjate sami. To počnete na podlagi misli in prepričanj o sebi, svojem življenju in svetu.

Nekaj vsakdanjih primerov, ki nam lepo pokažejo, da si v svojem življenju tako želene, kot neželene izkušnje ustvarjamo sami: 

Ko ste bili zaljubljeni, se vam je zdelo, da je svet čudovit in še posebej lep. Na vseh področjih so vam stvari stekle kot po maslu. Kamorkoli ste šli, ste naleteli na prijazne in nasmejane ljudi. V primeru, da ste pred tem imeli težave z zdravjem, pa ste opazili, da se vam je to izboljšalo, itd.

Ko se vam je mudilo, so se vedno zgodile stvari, ki so vas na vaši poti ovirale in v vas ustvarile še več stresa in živčnosti. Morda ste se polili s kavo, prejeli klic ravno, ko ste bili že z eno nogo iz hiše, ali pa ste se, ko vam je bilo tega najmanj treba, znašli v prometnem zastoju oz. naleteli na same rdeče semaforje.

Ko ste pomislili na nekoga, ste morda še isti dan dobili njegovo sporočilo, klic ali pa ste ga celo nepričakovano srečali.

Ko ste nekaj iskali, ste neštetokrat pregledali mesto, kjer ste bili prepričani, da se iskana stvar nahaja, a je niste našli. Ko ste obupali in se sprijaznili, da ste to stvar izgubili, se je čudežno pojavila. In ja, bila je točno tam, kjer ste predvidevali, da bi morala biti.

Ko ste trdno prepričani, da ste npr. občutljivi na prepih in da vam ta povzroči prehlad, se to vedno zgodi, medtem ko veter na vas nima nikakršnega vpliva, pa čeprav je to ista stvar.

Ko ste previdni, se vam ravno takrat zgodi, da se poškodujete, umažete, itd. Morda se spomnite iz otroštva, da ste si strgali ali umazali hlače ravno tisti dan, ko vam je mama zažugala, da bodite previdni, ker so hlače nove.  

To je le nekaj primerov, ki smo jih vsi že kdaj doživeli in nam kažejo, da se to, kar čutimo v sebi, odraža v svetu okoli nas. Seveda bi lahko rekli, da se nam mudi zato, ker smo se znašli v prometnem zastoju, ampak, ali je bilo res tako? Ste prepričani, da se vam ni mudilo že, preden ste se sploh usedli v avto? Kakšen je bil vaš dan, ko ste vstali z levo nogo oz. ko ste se zbudili dobre volje, je bila kakšna razlika? Če boste dovolj pozorni, boste opazili, da vam življenje preko ljudi in okoliščin vedno pripelje stvari, s katerimi ste v tistem trenutku združljivi, na isti valovni dolžini.

To, da z razmišljanjem in prepričanji vplivamo na svet okoli sebe, danes potrjuje tudi kvantna fizika.

Najbolj znan eksperiment, ki to dokazuje, je poizkus z dvojno režo (Double – slit experiemnt), kjer so raziskovalci ugotovili, da že samo opazovanje eksperimenta vpliva na njegov rezultat. Drugače povedano, pričakovanja opazovalca vplivajo na končni razplet. Če smo prepričani, da npr. sladoled redi, se bomo, ko ga bomo jedli, vedno zredili. Če se torej v življenju borite, vam bojev ne bo nikoli zmanjkalo, če pa stvari spustite, bodo stekle. Ta princip je zelo lepo ponazorila tudi Mati Tereza v eni izmed svojih izjav: »Če me boste povabili na protest proti vojni, se ga ne bom udeležila. Povabite pa me, če boste organizirali protest za mir.«

Moja zgodba je zgodba s srečnim koncem.

Po tem, ko sem dobil odpoved, sem si priznal, da sem prerasel svojo prejšnjo kariero inženirja strojništva. Zato sem vso svojo energijo posvetil svojim željam, ter se učil prepoznavati in slediti intuiciji oz. notranjemu vodstvu. Rezultat? Kar naenkrat sem bil povsod ob pravem času na pravem mesu. Brez napora so se mi začele uresničevati sanje, postal sem GOVORNIK, o moji zgodbi se je posnel VIDEO, dobil sem delo, kjer sem bil plačan za to, da sem se igral, spoznal sem žensko svojih sanj … V nekaj mesecih sem v življenje pritegnil vse to, kar sem si prizadeval vsa ta leta doseči s trdim delom. To lahko pomagam doseči tudi vam.

Kako vas lahko podprem?

Na temeljih svoje stare hiše ne morete zgraditi nove, večje hiše. Ta prispodoba velja za vse v vašem življenju. Če želite doseči nekaj, kar vam do danes ni uspelo s trdim delom, odrekanjem in požrtvovalnostjo, potem to pomeni, da nimate temeljev, na katerih bi lahko to zgradili. Ne glede na želje, cilje ali sanje, ki jih imate, so omejitve, kaj lahko dosežete, zgolj v vaši glavi. Ko se enkrat postavijo novi temelji in odpravijo omejujoča prepričanja, boste odgovore, kako priti do želenega, pa naj si bo to partner, denar, zdravje, avto, nova služba, hiša, dopust ali notranji mir, našli v sebi. Vse, kar vam bo preostalo bo, da jim boste zaupali, sledili in dopustili, da se ob pravem času želje izpolnijo. Bonus takšnega dela je, da pozitivno vpliva na vsa področja vašega življenja – tako se je zgodilo meni in tistim, s katerimi sem delal.

Nove temelje in prepričanja, ki so potrebna za življenje, ki si ga želiš, bomo postavila z delom na:

  • -> tvojem počutju, energiji, mislih, čustvih, prepričanjih in zaupanju,

  • -> na prepoznavanju svojega notranjega vodstva oz. intuicije in

  • -> na dejanjih, ki bodo potrebna, da si ustvariš želeno.

Je to nekaj, kar si v tem trenutku želiš?

Če je tako, me kontaktiraj in dogovorila se bova za izkušnjo dela z mano, kjer bova videla, če te na tvoji poti lahko podprem.

Kontaktiraj me: