Prevzeti odgovornost, da si ustvarjaš svojo resničnost, ni preprosto, kajti to pomeni, da si odgovoren za vse vzpone in padce, ki si jih kadarkoli doživel – zdravje, denar, odnosi, kariera. To je prvi korak, ki ga moreš narediti, če želiš, da se karkoli v tvojem življenju spremeni.

Čeprav mi mogoče še ne verjameš, da imaš velik vpliv nad tem, kar doživljaš v svojem življenju, ti bodo spodnji primeri pokazali, da nisi žrtev okoliščin, ampak da jih s svojim razmišljanjem soustvarjaš. Pa si poglejva nekaj primerov dogodkov, ki si jih zagotovo kdaj doživel tudi sam*.


*Čeprav povsod naslavljam zgolj fante, vse to velja tudi za dekleta.

Primeri:

#1  Ko si zaljubljen.

Počutiš se kot v nebesih in vse se zdi lepše kot kdaj koli prej. Ljudje, ki jih srečuješ, so prijazni in pripravljeni pomagati. Lakote sploh ne čutiš in bi brez težav preskočil obrok ali dva. Pri vsem, kar počnem, uživaš, vse je enostavnost, stvari se odvijajo lahkotno in brez težav, zdravje se izboljša, itd.

Ko si zaljubljen, lahko v tvojo izkušnjo pridejo zgolj ljudje oz. okoliščine, ki so na podobni »valovni dolžini«, kot ti. To je razlog, zakaj takrat, vse teče kot namazano in se življenje zdi lepše.

#2 Ko pomisliš na prijatelja.

Prijatelj te pokliče kmalu po tem, ko si pomislil nanj, ali pa ga celo srečaš na ulici.

Ko pomisliš na prijatelja, ne razmišljaš, zakaj ga trenutno ne moreš slišali/srečati, s čimer ne deluješ proti svoji želji in s tem dopustiš, da to, o čemer razmišljaš, pride v tvojo resničnost.

#3 Ko si zjutraj s kavo umažeš srajco.

Ko vstaneš, takoj pomisliš na težek dan, ki je pred tabo in najraje bi ostal v postelji. Ker se obiraš, se ti začne muditi in nestrpno čakaš, da se ti skuha kava. Ker hitiš, se prav lahko zgodi, da se pri pitju kave z njo poliješ. Tvoja reakcija je potem verjetno nejevolja, jeza, ali mogoče celo obup, v primeru, da nimaš drugega za obleči. Po tem neljubem dogodku se moreš preobleči, zaradi česar se ti še bolj muditi. Na poti v službo nimaš sreče s semaforji in v službo seveda zamudiš. Sodelavci so živčni, frustracija nad dnem narašča in v tem dnevu ti gre narobe vse, kar lahko narobe gre.

Že navsezgodaj si se osredotočil na neželeno, kar je vplivala na tvojo vibracijo – zunanje okoliščine, so zgolj odsevale počutje v tebi. Po prvem neprijetnem dogodku si se počutiš še slabše, s čimer so lahko čez dan v tvojo izkušnjo prihajale zgolj situacije in ljudje, ki so bili na podobni frekvenci oz. valovni dolžini, kot ti.

#4 Ko se ti mudi.

Ko se ti mudi, se po navadi vse začne »gužvati«. Morda si eden tistih, ki ga vsakokrat, ko se mu mudi, zasujejo telefonski klici, ali pa so na cesti vsi semaforji rdeči, oz. padeš v prometni zastoj. Primerov je ogromno, vsem pa je skupno, da nič ne teče po načrtu.

Ko si pozen in se ti mudi, v sebi čutiš občutke, kot so tesnoba, nejevolja, nestrpnost, obup ipd. Nazaj lahko prejmeš le vibracijo, ki jo oddajaš, zato se v tvoji izkušnji vse okoliščine in ljudje odzovejo nate tako, da boš zaradi njih podoživel občutke, ki jih zaradi hitenja tako ali tako že doživljaš.

#5 Ko si trdno prepričan v nekaj.

Ker si prepričan, da je npr. prepih nevaren za prehlad, se vsakokrat, ko se znajdeš na prepihu, prehladiš. Zanimivo ob tem je, da se na vetru ne prehladiš. Ali pa primer, ki sem ga slišal pred kratkim, da se nekdo, ki verjame, da pire krompir ne nasiti, postane kmalu po kosilu lačen. Na drugi strani to isto osebo drugače pripravljen krompir nasiti za dlje časa. Ko v nekaj resnično verjameš, to postane tvoja resnica.

Ko imaš močna prepričanja o nečem, se to prepričanje vedno uresniči – če verjameš, da se na mrazu prehladiš, se bo, dokler ne spremeniš tega prepričanja, to vedno zgodilo.

#6 Ko paziš, da si nebi strgal/umazal hlač.

Ko si še posebej previden pri hoji, ker si ne želiš padca in strganih hlač, padeš in si stržeš hlače. Gotovo je tudi tebi mama v otroštvu vsaj enkrat zažugala, da pazi na hlače, ker so nove in kot nalašč, čeprav si pazil, si domov prišel s strganimi ali umazanimi hlačami.

Ko pazimo, da se nam nekaj ne bi zgodilo, s tem posvečamo pozornost temu, kar ne želimo, in to nevede pritegnemo v svoje izkušnjo.

Zgornje primere bi lahko imenoval naključja, a jih ne morem, kajti naključen dogodek se zgodi enkrat, dogodke, ki sem jih omenil, pa v taki ali drugačni obliki izkušamo vsakodnevno.

Povzetek zakonov vesolja v katerem živimo.

Živimo v vibracijskem vesolju, kjer vsak delec vibrira z neko določeno frekvenco. Po zakonu privlačnosti se med seboj lahko pritegnejo zgolj stvari s podobno frekvenco, zaradi česar v svoje življenje lahko pritegneš le stvari, ki so na isti valovni dolžini kot ti. S tem, ko se osredotočamo na želeno ali neželeno, to pritegneš v svojo izkušnjo, izjem ni.

Tvoj drugi korak.

Če si naredil prvi korak in prevzel odgovornost nad tem,  da si svoje življenje oz. resničnost ustvarjaš sam in bi rad to čim prej osvojil, mi piši na uros@iamuros.com , da vidiva pri čem imaš težave in kako ti lahko priskočim na pomoč, da jih čim prej odpraviš.