To bi lahko bilo najpomembnejše izobraževanje, ki ga boste kdajkoli organizirali v vašem podjetju!

Vaši sodelavci bodo z udeležbo na izobraževanju Izgradnja osebne trdoživosti (IOT) spoznali in osvojili veščino, ki ima, ali se tega zavedamo ali ne, vpliv na vse – delo, odnose, zdravje in osebno zadovoljstvo.

Naučili se bodo, da imajo možnost prevzeti nadzor nad svojim počutjem in da je od tega odvisno vse, kar doživljajo v svojem življenju.

Na izobraževanju bodo izvedeli o vplivu, ki ga imajo na njihovo telo čustev, kako enostavno izničiti stres in imeti več energije, kako jasneje razmišljati, sprejemati boljše odločitve in dostopati do intuicije ter kako učinkoviteje komunicirati in kako do boljšega spanca.

Izobraževanje Izgradnja osebne trdoživosti ponuja najučinkovitejši in najbolj praktičen pristop soočanja s stresom, ki nam omogoča, da kjerkoli in kadarkoli, z odprtimi očmi in brez, da bi kdo sploh vedel, izničimo stres in se vrnemo v stanje koherence.

Zakaj bi to izobraževanje lahko koristno vašemu podjetju?

Zadovoljstvo zaposlenih ne vpliva le na njihovo zvestobo podjetju, temveč tudi na kreativnost, produktivnost, število napak, sposobnost sprejemanja dobrih odločitev, število bolniških odsotnosti ter nenazadnje na ugled, ki ga podjetja uživa v družbi in pri poslovnih partnerjih.

Raziskave kažejo, da na kvaliteto dela in počutje na delovnem mestu v veliki meri vplivata stres in medsebojni odnosi.

Ker je kvaliteta odnosov velikokrat tesno povezana z ravnjo stresa, ki jo posameznik doživlja, lahko z njegovim obvladanjem veliko pripomoremo k njegovi pozitivni izkušnji službe. Tehnike in strategije, ki omogočajo hitro in učinkovito odpravo stresa so osrednji del izobraževanju IOT. Veščina soočanja s stresom, bo vašim sodelavcem pomagala tudi pri uporabi znanj, ki so se jih naučili na drugih izobraževanjih, saj bodo, ko nastopi izziv znali ohraniti mirno kri in trezno razmišljati. Nenazadnje pa podjetju, zadovoljni zaposleni, pomenijo tudi dodatno konkurenčno prednost in priložnost, da v svoje vrste pritegnejo perspektivne kadre.

To ni zgolj še eno izobraževanje. To je rešitev vaših težav, saj se bodo vaši sodelovci na lastnih izzivih naučili, kako neglede na situacijo ohraniti mirno kri in dati največ od sebe.

Vpliv stresa na naše telo.

Stres ima velik vpliv na naše telo. Ena izmed mnogih študij je pokazala, da nam zgolj 5 minut doživljanja jeze za več kot 6 ur oslabi delovanje imunskega sistema. Kot je vidno na grafu Vzorci srčnih ritmov, ima stres med drugim vpliv tudi na naš srčni ritem, ki potem preko nevrološke, biokemične, biofizične in energetske komunikacije vpliva na celotno telo in celo na našo okolico.

 

 

Frustracija v našem telesu povzroča stres, ki se odraža v kaotičnem srčnem ritmu, nasprotno pa se hvaležnost odraža v koherentnem srčnem ritmu, ki pozitivno deluje na celotno telo, vključno z izboljšanjem motoričnih in kognitivnih sposobnosti.

Vir: www.heartmath.com

Kakšen učinek imajo tehnike IOT na naše telo?

Znanstveno potrjene tehnike, ki se jih bodo med izobraževanjem naučili uporabljati vaši sodelavci, vodijo v srčno koherenco, ki je izmerljivo stanje in ga je moč izmeriti že med samim izvajanjem tehnik s pomočjo HeartMath® tehnologije. Srčna koherenca ima na telo nasproten učinek kot stres – je stanje optimalnega delovanja. V tem stanju naši fiziološki sistemi delujejo učinkoviteje, doživljamo večjo čustveno stabilnost in imamo povečano mentalno jasnost in izboljšane kognitivne sposobnosti. Z drugimi besedami v stanju koherence naše telo in možgani delujejo bolje in tudi mi se počutimo in delujemo bolje.

Kakšna je učinkovitost izobraževanja Izgradnja osebne trdoživosti?

Izobraževanje je bilo zasnovano na podlagi več kot 25 let raziskav inštitutu HeartMath. Učinkovitost programa je bila do danes dokazana v več študijah, ki so vključevale več kot 12,000 ljudi.

Študija vpliva izobraževanja Izgradnje osebne trdoživosti je vključevala več kot 11,500 ljudi, ki so v obdobju 6 – 9 tednov uporabe tehnik IOT in HeartMath tehnologije poročali o izboljšanju v mentalnem in čustvenem počutju:

  • 24% izboljšanja sposobnost fokusa
  • 30% izboljšanje spanca
  • 38% izboljšanje umirjenosti
  • 46% zmanjšanje tesnobe
  • 48% zmanjšanje utrujenosti
  • 56% zmanjšanje depresij

     Vir: www.heartmath.com

Kje vse se te tehnike in strategije Izgradnja osebne trdoživosti uspešno uporabljajo?

Ta pristop se uspešno uporablja v bolnišnicah, pri zdravstvenih delavcih, v podjetjih (manj odpovedi, boljše delovno okolje, manj stresa in drame, krajši sestanki, manj napak …), v izobraževalnih ustanovah, neprofitnih organizacijah in v vrhunskem športu. Tehnike s katerimi se odpravljajo stres in njegove posledice in dosežemo stanje koherence, uporabljajo tudi gasilci, policisti, v kaznilnicah, v vojski in posebnih enotah. Razlog za tako široko uporabnost je preprost. Vsi doživljamo stres. Stres nam onemogoča, da damo največ od sebe, da smo najboljši mi. Obvladovanje stresa je zato ključno, če želimo bit na bilokaterem področju uspešni.

Vas zanima več?

Lahko me kontaktirate na uros@iamuros.com