KAKO PRITEGNITI SANJSKEGA PARTNERJA?

V svojem življenju nisem imel veliko partnerskih odnosov in ti so bili daleč od sanjskih. Sebe sem vedno postavljal na drugo mesto, bilo je veliko kompromisov, zatrtih želja in zaradi vsega tega, so bile zveze mučne in pogosto sem bil nesrečen. Zato, če bi me kdo na začetku pandemije COVID 19 vprašal, ali je mogoče v času, ko je gibanje omejeno spoznati sanjskega partnerja, bi mu odgovoril, da dvomim. Danes, ko je vsa ta drama za nami, ko se spet lahko svobodno premikamo po državi, pa lahko rečem, da je mogoče čisto vse. Sam sem ravno v tem času spoznal sanjsko partnerko. Da je prišlo do tega, pa ni bilo krivo naključje ali gola sreča, temveč delo na sebi.
Kaj sploh pomeni sanjski partner? Verjetno si vsak pod to besedo razlaga svoje. Zame to pomeni osebo nasprotnega spola, ki ima podoben pogled na svet, vrednote, želje, prehrano, oz. je v mnogih pogledih kopija mene.

Kako sem lahko pritegnil tako osebo v svoje življenje?

Ko gledam za nazaj vidim, da sta morala biti izpolnjena dva pogoja. Najprej sem se mogel zaljubiti v samega sebe, potem pa sem moral prisluhniti intuiciji in ji brezpogojno slediti. Kako izgleda ljubezen do samega sebe? V celoti se sprejmemo takšni, kot smo, se znamo ob pogledu v ogledalo nasmehniti in si reči, da smo čudoviti. Znamo si tudi vzeti čas zase in za razvajanje. Zavedamo se, da smo najpomembnejša oseba v svojem življenju, da smo odgovorni za svoje počutje in se ne obremenjujemo z mnenji, ki jih o nas imajo drugi, itd.

Pot do tega pa ni tako preprosta.

Težava je v tem, da smo navajeni na pogojno ljubezen, ki smo jo vedno dobili od drugih – če boš priden, dobiš čokolado. Ker se mi je zdela ljubezen do sebe težko dosegljiv ideal, se s tem nisem nameraval preveč ukvarjati. Sem pa že lep čas delal na tem, da se znam dobro počutiti, tudi če stvari ne tečejo tako, kot bi si želel. To počnem tako, da pozornost neprestano posvečam stvarem, ki so mi všeč, kar v meni vzbuja prijetne občutke – vse, kar počnemo tako ali tako, počnemo ravno zaradi želje po dobrem počutju. S časoma me je ta proces vodil do tega, da sem pozornost iz okolice preusmeril tudi nase in pri sebi začel opažati stvari, ki so mi všeč. Postal sem zadovoljen s svojim telesom in življenjem, ki ga imam ter ugotovil, da mi prav nič ne manjka. Iskreno sem lahko rekel, da sem srečen, kljub temu da v življenju nimam še stvari, ki se povezujejo s srečo (družina, hiša, gora denarja, najnovejši avto, kamper, čoln … ).

Ko sem se začel imeti rad, so v moje življenje začeli prihajati ljudje, ki so mi bili po naravi blizu.

Začele so se mi pojavljati nove priložnosti za delo in s tem je v moje življenje vstopilo tudi ogromno novih ljudi. Med njimi je bilo kar nekaj deklet, pri katerih sem opazil lastnosti, ki bi si jih želel v partnerskem odnosu. In potem je prišla pandemija. To mi je omogočilo, da sem se posvetil urejanju vrta in okolice hiše ter si redno vzel čas za meditacijo. In ker nam meditacija omogoča, da bolje zaslišimo svoje notranje vodstvo, je en dan prišel vzgib, močna želja, da naredim video in ga objavim na FB. Temu intuitivnemu sporočilu sem sledil, in ko sem video objavil, so mi ljudje začeli pisati. Med njimi je bila tudi punca, pri kateri sem takoj začutil neko povezavo. Bolj, kot sem jo spoznaval, bolj sem ugotavljal, da mi je izredno podobna, kot da bi bila kopja mene. Takrat sem spoznal, da je to dekle nekaj posebnega, da je mogoče celo nekdo, s katerim, bi si želel biti, da je moja sanjska partnerka. Zaradi omejitve gibanja pa sva imela težavo. Nisva se mogla spoznati v živo in se prepričati, ali so občutki pravi.

Omejitev gibanje je bilo veliko darilo.

To, da se nisva mogla takoj v živo spoznati, je bilo veliko darilo, kajti na voljo sem imel dovolj časa, da sem jo resnično spoznal in se izognil morebitni zaljubljenosti, ki bi mi zameglila pogled. Ugotovil sem, da je človek, ki bi si ga želel ob sebi, a obenem tudi, da ima lastnosti, ki v meni vzbudijo bolečino. Bolečina je v meni prižgala alarm! Pokazala mi je, da sem ljubezen ponovno začel iskati izven sebe in da sem odgovornost za svoje počutje prestavil nanjo. To je recept za nesrečen partnerski odnos. Ker sem bil v prejšnjih odnosih vajen kompromisov, sem si želel vztrajati, pa čeprav me je odnos izčrpaval in mi je bilo težko. Na srečo sem tokrat imel nasproti osebo, ki je bila dovolj modra, da je vedela, kam to vodi. Če bi poskušala z glavo skozi zid, bi bila na koncu zagotovo oba prizadeta.

Spoznal sem jo takoj, ko sem bil pripravljen za to.

Takoj, ko sem se začel imeti iskreno rad, je vibracija, ki sem jo oddajal, v moje življenje pritegnila osebo, ki mi je bila v tistem trenutku podobna in niti pandemija nama ni mogla preprečiti, da se ne bi spoznala. A tako kot v preteklosti sem tudi tokrat naredil »napako«. Svojo pozornost sem iz sebe prestavil nanjo in začel ljubezen iskati tam, kjer je ni mogoče najti – izven sebe. Zaradi tega je prišla bolečina, ki je zasenčila lepo izkušnjo, ki sem jo doživljal. Bolečina je bila plod nesigurnosti in strahov, ki so izvirali iz prejšnjih odnosov in neizpolnjenih pričakovanj, o čemer lahko nekaj preberete tudi TUKAJ. Navkljub vsemu pa mi je pokazala, da obstajajo partnerji, ki mi v življenje lahko prinesejo vse, kar si želim, in da mi ni potrebno sprejemat velikega števila kompromisov in vztrajati v bolečini.

Graf prikazuje, odnos med številom želja in kompromisov, ki jih sprejemamo, ter tem, kako izpolnjujoč je lahko odnos, če delamo na sebi.

Ko gledam nazaj, vidim, da sem z vsakim odnosom ugotovil, kaj si v resnici želim in potem v naslednjem odnosu to vedno dobil. Medsebojni odnosi tako igrajo izredno pomembno vlogo pri ugotavljanju, kaj si resnično želimo. Na nas samih pa je, ali si bomo dovolili počakati na sanjskega partnerja ali bomo raje vztrajali v odnosih, v katerih trpimo, ker verjamemo, da je bolje biti z nekom kot pa sam.

Bila je pomemben člen na poti do sanjske partnerke.

Zaradi vseh preteklih izkušenj, ko so bili partnerski odnosi en velik kompromis, nisem verjel, da sanjska partnerka obstaja, a to dekle, mi je pokazalo, da se motim. Čeprav se je izkazalo, da nisva za skupaj in sem bil sem zaradi tega nesrečen, pa sem hitro spoznal darilo tega odnosa. Pokazala mi je, da obstajajo ljudje, ki nam lahko v odnosu dajo to, kar si želimo, in pa da moram paziti, da ohranim ljubezen do sebe. Nikogar namreč ne morem brezpogojno ljubiti, če najprej ne ljubim sebe. Na poti do tiste »prave« sanjske partnerke je čisto vsak odnos, ki sem ga do danes imel, odigral pomembno vlogo. Brez teh odnosov ne bi vedel, kaj si v resnici želim oz. česa ne in kako ohranjati ljubezen do sebe.

A ne pozabite, partnerski odnos s sanjskim partnerjem bo sanjski le, če boste ljubezen črpali iz sebe, sicer se bo še tako idealen odnos prej ali slej spremenil v povprečnega oz. bo razpadel.

Ne glede na to, ali želimo v svoje življenje pritegniti sanjskega partnerja, transformirati obstoječi odnos ali si ustvariti sanjsko življenje, za vse to se moramo naučiti istih veščin. Več o tem lahko izveste TUKAJ.

Uroš